GüncelManşet

YPJ’liler 5 sokağı IŞİD’dan temizledi!

 

H.Merkezi: 15 Eylül’den beri IŞİD saldırılarının sürdüğü Kobanê’de YPJ (Kadın savunma birlikleri) savaşçıları Güney Cephesi’nde gerçekleştirdiği eylemlerle 5 sokağı çetelerden temizledi.

Tarihi direnişin 3 cephesinde de çatışmaları sürerken Şehit Tolhildan ve Şehit Zamani şahsında tüm şehitleri anmak için gerçekleştirilen YPJ eylemlerinde 5 sokak IŞİD çetelerinden temizlendi.

Birçok çetenin öldürüldüğü eylemde, aralarında bomba ve RPG roketatar da bulunan çetelere ait çok sayıda silah ve cephane de YPJ güçlerinin eline geçti. YPJ eylemler zincirinin halen tüm şiddetiyle devam ettiği öğrenildi.

Kobanê’nin batısındaki Menazê köyünde YPG güçleri, Dün gece DAIŞ çetelerine yönelik eylşem gerçekleştirdi. Eylemde çetelere ait bir motosiklet imha edilirken 2 çete üyesi de öldürüldü.

Yine aynı cephede Fırat nehrine yakın Dîkmetaş köyünde çetelere yönelik eylem gerçekleştiren YPG savaşçıları burada bir çete üyesini öldürürüken bir motosikleti de imha etti.

Doğu cephesinde ise, Kaniya Kurda sokağından Azadî meydanı’na kadarki tüm alanlarda DAIŞ çeteleriyle YPG güçleri arasında dün geceden bu sabah saatlerine kadar çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda en az 6 çete üyesi öldürüldü.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu