Dünya

Basın yayın kampı gerçekleşti

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) 24. Genel Konseyi tarafından 19-20 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Montabaur kasabasında bir basın yayın eğitim kampı düzenlendi. Kamp’a Almanya, İsviçre, Fransa ve İngiltere’den basın yayın alanında faaliyet yürüten 20 kişi katıldı.

Eğitim Kampı programı Basın yayın alanında faaliyet yürütürken aramızdan ayrılan basın emekçileri, 18. Ağustos tarihinde aramızdan ayrılan 2 MKP (Maoist Komünist Partisi) gerillası ve Rojava’da ölümsüzleşen TİKKO (Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu) komutanı Nubar Ozanyan şahsında devrim ve demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından başladı.

Programın birinci bölümünde konuşan ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan ajitasyon / propaganda ve basın yayına ilişkin genel bakış açımız adlı kısa bir sunum yaptı. Basın ve Medya’nın önemine vurgu yapan Gürcan, ATİK’in bir demokratik kitle örgütü olduğunu ve basın yayın çizgisininde buna uygun olarak ele alınması gerektiğine dikkat çekti. Sunum bittikten sonra tartışma bölümüne geçildi. Düşünce, eleştiri ve öneriler sunan katılımcılar, bu konunun daha geniş tartışılması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

İkinci bölümde Yeni Özgür Politika yazarlarından Osman Oğuz tarafından hazırlanan Haber ve Yazım Teknikleri başlıklı bir eğitim çalışması yapıldı. Haber yazarken uyulması gereken temel kurallar ve farklı haber yazma teknikleri sunumun ardından atölye çalışmalarına geçildi. Atölye çalışmasının ardında gruplar tarafından yazılan kurgu haberler kolektif bir şekilde değerlendirilerek üzerinde düzeltmeler yapılarak son hali verildi.

 

“Önemli bir adım attık”

Atölye çalışmalarında ve eğitimlerde tüm katılımcılar, iki gün boyunca önümüzdeki süreçte basın yayın çalışmalarını daha iyi nasıl ileriye taşırız bilinci ile hareket etti.

Kampın ikinci gününde devam eden eğitimde site güvenliği ve farklı teknik konular için eğitim verecek profesyonel bir eğitmen tarafından sunum yapıldı. Sorular ve önerilerle kapatılan bu bölümün ardından mücadele gazetesinin 260 sayısı üzerine görüş ve eleştiriler, 261 sayı için de öneriler alındıktan sonra en son gündeme geçildi.

Eleştiri ve görüşlerin konuşulduğu son gündemin ardından önümüzdeki süreci örgütleyecek ve daha koordineli çalışmalar yürütmek için, 7 kişilik bir Editöryal ekip seçildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu