GüncelManşet

İzmir’de Genel-İş yarım gün iş bıraktı; “Taşeron işçisinin kadro özlemi gündelik siyasete alet ediliyor”

H.Merkezi: Genel-İş İzmir’de belediye işçisine kadro talebiyle yarım gün iş bırakarak, eylem yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun yaptığı açıklamada, yüz binlerce taşeron belediye işçisinin kadroya alınmayıp, sadece belediyelere bağlı taşeron firmalara geçirileceği ve bunun da sınav ve soruşturmalarla gerçekleşeceğini ileri sürmesinin ardından işçilerden ve sendikalardan tepkiler gelmeye başladı.

Belediye işçilerinin bu şekilde düzenlemenin dışında bırakılmalarına karşı ilk tepki İzmir’den geldi. DİSK’e bağlı Genel İş İzmir Şubeleri, yapılan düzenlemeye belediye işçilerinin de dâhil edilmesi talebiyle yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı.

 Öğleden sonra İZENERJİ, İZELMAN işçileri ve Buca-Çiğli-Bayraklı-Karabağlar ilçe belediyelerindeki işçiler çeşitli noktalarda buluşarak kent merkezine doğru 3 ayrı koldan yürüyüş yaparak ulaştı.

Evrensel’in haberine göre Genel İş 2 No’lu şube üyesi İZENERJİ işçileri Pasaport tarafında toplanarak “Kamuda çalışan herkese koşulsuz şartsız gerçek kadro verilsin!” ve “OHAL kaldırılsın KHKlar iptal edilsin!” pankartları ile alana girdi.

Genel İş 3 No’lu İZELMAN üyeleri de Hilton önünde toplanarak alana yürüdü.

Eyleme İzmir KESK, TMMOB ve çeşitli siyasi partilerle kitle örgütleri de katılarak destek verdi.

“Taşeron işçisinin geleceği belirsizliğe mahkûm edilmiştir”

İşçilere seslenen Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan konunun işçilere danışılmadığını, taşeron işçisinin kadro özleminin gündelik siyasete alet edildiğini belirtti.

Belediye hizmetlerinde çalışan işçilerin kadro beklentisinin boşa çıkarıldığını da ifade eden Çalışkan “Belediye hizmetlerinde çalışan yaklaşık 500 bin işçi kamu istihdamının güvencesi dışına atılarak yine güvencesizliğe ve belirsiz çalışma koşulları ile belirsiz bir geleceğe mahkûm edilmişlerdir” dedi.

Yapılan açıklamaların sadece merkezi idarelerde çalışan işçilere kadro verileceğini, belediye ve il özel idarelerinde çalışan işçilerin kadro dışında bırakılacağını, KİT’lerde çalışan işçilerin ise düzenlemede hiç yer almadığını gösterdiğini vurgulayan Çalışkan, “Düzenleme bu şekilde yasalaşırsa Anayasanın eşitlik ilkesi de göz ardı edilmiş olacaktır” dedi.

Belediye işçilerinin belediye yönetimlerinin insafına bırakıldığını ifade eden Çalışkan, “Hükümet’ten başlıca talebimiz kadro konusunda sergilenen ayrımcı anlayışı terk ederek merkez-yerel demeden kamuyu bütün olarak ele alması ve belediye hizmetlerinde çalışan taşeron şirket işçileri ile belediye iktisadi teşekkülü işçilerine de güvenceli kamu kadrolarını açmasıdır”  ifadelerini kullandı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu